neděle 24. května 2020

Dva stromy - strom života a strom smrti

Úpadek světa začal v důsledku svobodného rozhodnutí člověka, neboť Bůh nestvořil nesvobodnou loutku, která se nedokáže rozhodovat, ale svobodnou bytost, loutky jsou ovládané někým jiným pomocí manipulací s drátky, v dnešní době spíše pomocí bezdrátové manipulace.

Bůh dal lidem svobodnou vůli, aby žili jak sami uznají za vhodné, darem svobodné vůle se však lidé stávají osobně zodpovědní za svá rozhodnutí, bez ohledu na to, že se mnoho psychiatrů a psychologů snaží tuto biblickou pravdu popřít a vyvrátit. 

V ráji bylo vysazeno mnoho stromu, ale dva stromy byli zcela jedinečné, neboť jsou zvlášť zmíněny v Písmu a to strom života a strom poznání dobrého a zlého.

Lidé neměli zakázáno jist ovoce ze stromu života a tak mohli žít věčně, strom ze kterého měli zakázáno jist ovoce byl strom poznání dobrého a zlého a právě z tohoto stromu (stromu poznání dobrého a zlého) se Adam a Eva svobodně rozhodli jíst, bylo to jejich vlastní rozhodnutí a záviselo zcela na nich, zda chtějí Boha poslouchat (věřit Bohu), avšak nerozhodli se pro strom života, ale pro strom smrti (strom poznání dobrého a zlého), a tak se Adam s Evou vzepřeli proti tomu nejlepšímu, co jim Bůh daroval (stromu života).


Žádné komentáře:

Okomentovat