středa 20. listopadu 2019

Jako se Jannés a Jambrés postavili proti Mojžíšovi, tak se i tito stavějí proti pravdě

Stejně jako se Jannés a Jambrés postavili Mojžíšovi a odporovali pravdě, tak i falešní učitelé se staví proti učitelům, kteří se vyznačují zralostí a čistotou, čímž odporují pravdě.

Ti, co se drží pevného základu, to jest spolehlivého slova a zdravého učení budou mít duchovní spor s mocnostmi, které se staví proti pravdě a chtějí udržet Boží lid v otroctví (zákonictví).

Věz, že v posledních dnech nastanou obtížné časy. Lidé budou sobečtí, chtiví peněz, chlubní, pyšní, rouhaví, neposlušní rodičů, nevděční, nepobožní, necitelní, nespolehliví, pomlouvační, nezdrželiví, nevlídní, bez lásky k dobru, zrádní, lehkomyslní, domýšliví, milovníci rozkoše víc než milovníci Boha; budou sic zachovávati tvářnost zbožnosti, ale nebude na nich znáti její moc. Od těch se odvracej! Někteří z nich se vluzují do domácností a ovládají ženštiny, které jsou zatíženy hříchy, hnány rozmanitými touhami, stále jako by se chtěly poučovati, ale nemohou nikdy dospěti k poznání pravdy. (2. Timoteovi 3,1-7 ŽILKA)

Největší odpor proti Boží pravdě působí ti co mají formu pobožnosti, ale moci její zapíraje. Proto je třeba, aby se každý pevně držel spolehlivého slova, jak bylo vyučováno. 


Žádné komentáře:

Okomentovat