pátek 29. listopadu 2019

Kdo vítězí, tomu dám jídat z dřeviny života

Kdo má ucho, poslyš, co Duch praví shromážděním. Tomu, kdo vítězí, dám mu jídat z dřeviny života, jež je v Božím ráji. (Zjevení Janovo 2,7 PSP)

Blaženi, kdo perou svá roucha, aby měli právo na dřevinu života a aby branami vstoupili do města. (Zjevení Janovo 22,14 PSP)

Každému, kdo slyší slova proroctví této knihy, dosvědčuji já: Přidá-li kdo k těmto věcem, přidá mu Bůh pohrom, o nichž je v této knize napsáno; a odejme-li kdo od slov knihy tohoto proroctví, odejme Bůh jeho podíl od dřeviny života a ze svatého města, o nichž je v této knize napsáno. (Zjevení Janovo 22,18-19 PSP)

I ukázal mi řeku vody života, jasnou jako křišťál, vycházející z Božího a Beránkova trůnu; uprostřed jeho ulice a té řeky, z té i z oné strany, dřevina života, rodící dvanáctero ovoce, poskytující své ovoce každého měsíce, a listí té dřeviny k uzdravování národů, i nebude již žádné kletby. A bude v něm Boží a Beránkův trůn a jeho nevolníci mu budou konat svatou službu a budou vidět jeho tvář a na jejich čelech bude jeho jméno. A nebude již noci a nebude zapotřebí lampy a světla slunce, protože na ně bude svítit PÁN, Bůh, a budou na věky věků kralovat. (Zjevení Janovo 22,1-5 PSP)





Žádné komentáře:

Okomentovat