pátek 29. listopadu 2019

On sám ve svém těle na dřevě na sebe vzal naše hříchy

Bůh našich otců vzkřísil Ježíše, jehož vy jste pověšením na dřevo utratili - toho Bůh jako vůdce a zachránce svou pravicí vyvýšil, by Israélovi dal pokání a odpuštění hříchů. (Skutky apoštolů 5,30-21 PSP)

... a svědky všech věcí, jež vykonal i na židovském venkově i v Jerúsalémě, [jsme] my; toho i odpravili pověšením na dřevo. (Skutky apoštolů 10,39 PSP) 

... A jak dokonali všechny věci o něm napsané, sňali ho z dřeva a uložili do hrobky. (Skutky apoštolů 13,29 PSP) 

Kristus nás ze zlořečení zákona vykoupil, neboť se stal zlořečením za nás, protože je psáno: Zlořečení na každého, kdo visí na dřevě. (Galatským 3,13 PSP)

A kdykoli na někom bude hřích trestný smrtí a on bude usmrcen a pověsíš ho na dřevo, nesmí jeho mrtvola na dřevě zůstat přes noc, nýbrž ji v týž den bezpodmínečně musíš pohřbít, neboť pověšený je zlořečením od Boha; a nesmíš znečišťovat půdu, již se ti Hospodin, tvůj Bůh, chystá dát za dědictví. (Deuteronomium 21,22-23 PSP) 

On sám ve svém těle na dřevě na sebe vzal naše hříchy, abychom hříchům odumřeli a žili spravedlnosti; jeho podlitinami jste byli vyléčeni. (1. Petrův 2,24 PSP)

A jako Mojžíš vyzdvihl v pustině hada, tak musí Syn člověka být vyzdvižen, aby kdokoli v něho věří, měl věčný život. (Jan 3,14-15 PSP) 

Mojžíš tedy zhotovil hada z mosazi a nasadil jej na žerď; a uštípl-li někoho had a on pohleděl na toho hada z mosazi, stalo se, že zůstal naživu. (Numeri 21,9 PSP)








Žádné komentáře:

Okomentovat