neděle 19. dubna 2020

Jen díky LOTOVI byl zachován COAR

Jen díky LOTOVI byl zachován COAR

LOT pozvedl oči a viděl, že celá jordánská rovina je až k COARU bohatě zavlažována jako Hospodinova zahrada, jako egyptská země (bylo to předtím, než Hospodin zničil Sodomu a Gomoru). (Genesis 13,10 B21)

Králové Sodomy, Gomory, Admy, Cebojim a Bely (to jest COARU) tedy vytáhli a seřadili se v údolí Sidim k bitvě proti nim: (Genesis 14,8 B21)

Pohleď prosím, tamto město je dost blízko, abych tam utekl, a je maličké. Nech mě prosím utéct do něj - vždyť je tak malé - a zůstanu naživu."On odvětil: "Hle, i v této věci jsem tě vyslyšel; město, o němž jsi mluvil, nevydám zkáze. Pospěš si! Uteč tam, neboť nebudu moci nic udělat, dokud tam nepřijdeš." (A proto se to město jmenuje COAR - Maličké.) Když LOT vešel do COARU, vycházelo nad zemí slunce.(Genesis 19,20-23 B21)

LOT potom z COARU odešel a bydlel se svými dvěma dcerami v horách, neboť se bál bydlet v COARU. Bydlel tedy se svými dvěma dcerami v jeskyni. (Genesis 19,30 B21)

"Všechna zem spálená sírou a solí, nic se neseje, nic neraší, ani stéblo trávy na ní neroste - tak přece byla rozvrácena Sodoma a Gomora, Adma a Cebojim, které Hospodin rozvrátil v zuřivém hněvu!" (Deuteronomium 29,22 B21)



Žádné komentáře:

Okomentovat