neděle 19. dubna 2020

Hospodinovy oči

Hospodinovy oči

Neboť pohleďte na kámen, který jsem dal před Jóšuu — na jednom kameni sedm očí. Hle, vyryji na něm nápis, je výrok Hospodina zástupů, a vzdálím vinu této země v jediném dni. V onen den, je výrok Hospodina zástupů, budete zvát jeden druhého pod révu a pod fíkovník (Zachariáš 3,9-10 ČSP)

Těch sedm jsou Hospodinovy oči obzírající celou zemi. (Zachariáš 4,10 ČSP)

A tu jsem spatřil, že uprostřed trůnu a těch čtyř živých bytostí a uprostřed těch starších stál Beránek jako zabitý; měl sedm rohů a sedm očí, což jest sedm duchů Božích, vyslaných do celé země. (Zjevení Janovo 5,6 ČSP)

Jan sedmi sborům v Asii: Milost vám a pokoj od Toho, který jest a který byl a který přichází, i od sedmi duchů, kteří jsou před jeho trůnem. (Zjevení Janovo 1,4 ČSP)

Z trůnu vycházely blesky, hlasy a hromy. Před trůnem hořelo sedm ohnivých pochodní, to jest sedm duchů Božích. (Zjevení Janovo 4,5 ČSP)

Andělu sboru v Sardách napiš: ‚Toto praví ten, který má sedm duchů Božích a sedm hvězd: Znám tvé skutky; máš jméno, že žiješ, ale jsi mrtvý. (Zjevení Janovo 3,1 ČSP)

A spočine na něm Duch Hospodinův: Duch moudrosti a rozumnosti, Duch rady a udatnosti, Duch poznání a bázně před Hospodinem. (Izaiáš 11,2 ČSP)

A žádné stvoření není před ním skryté; před očima toho, jemuž se budeme zodpovídat, je vše nahé a odkryté. (Židům 4,13 ČSP)

Vždyť Hospodinovy oči obzírají celou zemi, aby posílil srdce těch, kteří jsou cele s ním. (2. Letopisů 16,9 ČSP)

Hospodinovy oči jsou na každém místě, pozorně sledují zlé i dobré. (Přísloví 15,3 ČSP)



Žádné komentáře:

Okomentovat