neděle 19. ledna 2020

Křesťan a svět

Tento svět je systém organizovaný satanem, tento svět je v opozici proti Bohu, tento svět máme odmítat, neboť světový systém je vskutku satanský, protože "víme, že jsme z Boha, ale celý svět leží ve zlém" (1. Janův 5,19).

Apoštol Jan se ve svém evangeliu zmiňuje o tom kdo je vládcem tohoto světa, když Pán Ježíš říká "Již s vámi nebudu mnoho mluvit, neboť přichází vládce tohoto světa. Proti mně však nic nezmůže." (Jan 14,30).

Vládce tohoto světa je satan, ale proti Pánu Ježíši nic nezmůže, protože Pán Ježíš ani jeho království není z tohoto světa.

Mé království není z tohoto světa ... (Jan 18,36) ... nejsem ze světa ... (Jan 17,16)

Satan jako vládce tohoto světa nabízel království tohoto světa Pánu Ježíši, neboť celý svět patří jemu (zlému), ale boží království není z tohoto světa.

Nemilujte svět, ani těch věcí, které jsou na světě. Kdo miluje svět, v tom není Otcova láska (nemiluje Boha). Protože všechno, co je na světě jako žádost těla, touha očí a pýcha života, není z Otce (Boha), ale ze světa. (1. Janův 2,15-16)

V listu Efezským 2,2 se pýše "... v nichž jste dříve žili podle běhu tohoto světa ..."

Co je běh tohoto světa? 

Je to systém světa, který je plný žádostivosti, pýchy, egoismu, sobectví, tělesných žádostí (rozkoší), vražd, lží a podvodů. To je systém světa ve kterém žijeme a o kterém nám apoštol Jan říká, že ho nemáme milovat. 

Současný svět je namířený proti Bohu a nenávidí Boha (Stvořitele) "proto nedivte se, bratří moji, jestliže vás svět nenávidí." (1. Janův 3,23)

Já jsem jim dal tvé slovo, a svět proti nim pojal nenávist, protože nejsou ze světa, jako já nejsem ze světa. (Jan 17,14)
 
Boží děti by neměli milovat svět, neboť Boží děti jsou na světě, ale nejsou ze světa. 

Nejsou ze světa, tak jako já nejsem ze světa. (Jan 17,16)

Buď se podřídíme běhu tohoto světa,  nebo se podřídíme Tomu (Bohu), který není z tohoto světa. 

Svět pak hyne i jeho žádost, ale kdo činí Boží vůli, ten zůstává na věky (na věčnost). (1. Janův 2,17)

Všecko co se narodilo z Boha, přemáhá svět a to je to vítězství, které přemáhá svět, víra naše. Kdo je ten, který přemáhá svět, ne-li ten, kdo věří, že Ježíš je Boží Syn?  (1. Janův 5,4-5)

Jsi synem království světla, nebo synem království světa?







Žádné komentáře:

Okomentovat