čtvrtek 26. prosince 2019

Kde bude Izrael v době velkého soužení?

... a ta žena prchla do pustiny, kde má od Boha připravené místo, aby ji tam tisíc dvě stě šedesát dní živili. (Zjevení Janovo 12,6 PSP)

Žena (Izrael) prchla (uprchla) do pustiny (do pouště), kde má od Boha připravené místo (útočiště). V době tak zvaného velkého soužení bude ostatek Izraele (malé stádečko) přikryt boží ochranou rukou. Někteří se domnívají, že se ostatek Izraele se uchýlí do skalního města Petra, tedy do města vytesaného ve skále (do skály), kde bude v bezpečí před silami nepřítele a kde se o něho bude Bůh starat,  to by za normálních okolností nebylo možné, neboť nepřítel může zaútočit i ze vzduchu pomocí letadel, dronů, řízených raket a podobě, ale v případě války a shození atomové bomby nebo EMP bomby, by se veškeré technické prostředky stali nepoužitelnými a potom by byl celkem pravděpodobný i tento scénář. 

Kdo to přichází z Edómu, v rudém rouchu z Bosry? Kdo je ten velebný ve svém majestátu, který kráčí vpřed ve své ohromné síle? Já, který spravedlnost vyhlašuji, já, mocný k vítězství! (Izaiáš 63,1)

Skalní město Petra se stejně jako Bosra nacházejí na území Edómu a jsou celkem blízko u sebe, význam jména Bosra je opevněné místo, ale co je možná ještě zajímavější i ovčinec, možná ovčinec připravený právě pro ovce z lidu Izraelského, což jen podtrhuje skutečnost, že sám mocný Bůh přichází z Edómu, v rudém rouchu z Bosry, tedy navrací se z boje, z vítězného boje, protože je mocný k vítězství. 




Žádné komentáře:

Okomentovat